вівторок, 2 квітня 2019 р.

Переваги використання YouTube для активізації процесу навчання.

Навряд чи існує сервіс, здатний зрівнятися за популярністю з YouTube, який став домівкою для мільйонів роликів. Аналітики підрахували, що, аби подивитися всі завантажені на нього відео, знадобиться 1000 років. Вражає, чи не так? Але нам не треба дивитися все, достатньо лише роликів, які допоможуть учням краще навчатися.
Якщо зробити все правильно, YouTube може стати вашим надійним та незамінним помічником, і ми знайшли щонайменше 5 причин використовувати його у навчанні.

1. Зробити урок цікавішим.

Погодьтеся, що далеко не завжди передбачений шкільною програмою матеріал є настільки цікавим, щоб учні самі захотіли його вивчати. Але правильно підібране відео допоможе внести свіжу ноту в щоденне навчання! Школярам буде цікавіше, а вам – легше. Погодьтеся, спостерігати за тим, як, наприклад, поводить себе у природі тигр, значно цікавіше, ніж читати про це у підручнику.

2. Давати цікаві домашні завдання.

Вивчити параграф, розв’язати декілька задач… Це класика, перевірена часом, але і вона інколи набридає. А от шанси на виконання домашнього завдання з родзинкою значно підвищуються. І цією родзинкою цілком може стати YouTube. Запропонуйте учням самостійно знайти ролики з певної теми та обрати саме ті, які найбільш повно її відображають, або ж створіть плей-лист, у якому вони зможуть знайти необхідні додаткові матеріали. Не забувайте про те, що частина ваших учнів – візуали, а тому їм легше сприймати інформацію у форматі відео. Тож YouTube стане справжньою знахідкою!

3. Записувати уроки та зберігати їх для подальшого перегляду.

Не всі учні були присутні на уроці? Тему необхідно періодично повторювати для активізації опорних знань чи для самостійної роботи? Не проблема – просто запишіть свій урок на відео, завантажте на власний канал YouTube та дайте посилання учням. Таким чином вони не пропустять нічого важливого та, за потреби, зможуть пригадати те, що забули. І, звісно, таке відео стане вам у пригоді наступного року, в роботі з іншим класом.

4. Використати нестандартні форми роботи.

Діти полюбляють нестандартні форми роботи, а тому ідея попрацювати з YouTube теж припаде їм до душі. Наприклад, запропонуйте учням виконати невеличкий квест: дайте посилання на певне відео з навчальним змістом, після перегляду якого вони мають відповісти на декілька запитань у форматі тесту (до речі, ви можете створити його на платформі «На Урок»), а вже потім діти отримають посилання на наступне завдання.

5. Надихати.

Відео набуває нових значень та функцій. Його можна використовувати не лише для розваги чи відпочинку, не лише для освіти та отримання нових знань. Відео може надихнути на нові звершення, допомогти повністю змінити стиль навчання, додати родзинку до звичних уроків чи просто допомогти розслабитися під час вивчення дуже складної теми. Надихайтеся самі та надихайте учнів!
YouTube – саме те, що вам потрібно для того, аби додати до уроків інтерактивності, зробити їх більш сучасними та оригінальними. Вашим учням точно сподобається, спробуйте!
https://naurok.com.ua/post/5-prichin-vikoristovuvati-youtube-u-navchanni

Немає коментарів:

Дописати коментар